Udvikling

SP Medicals kompetencer inden for plast og overflader udbygges løbende gennem egen produktudvikling og gennem deltagelse i forskningsprojekter. Vores mål er at være i front inden for viden om og praktisk anvendelse af materialer samt fremstillingsteknologier.

Allerede nu er der en række muligheder inden for nanoteknologi, som kan udnyttes kommercielt. Nanoteknologi har gjort det muligt at skabe unikke overflade-belægninger og at skræddersy plastmaterialer. På den måde kan der opnås særlige egenskaber som f.eks. antimikrobielle overflader eller overflader med de helt modsatte egenskaber.

Med højegenskabs polymerer udvikles kompositter, som kan erstatte ædelmetaller. Det giver mulighed for at reducere vægten, og åbner samtidig op for en række nye muligheder inden for design af emner.

Der sker løbende en hastig udvikling af de traditionelle plastteknologier, og vi følger udviklingen nøje. Vores indsats er bl.a. rettet mod nye teknologier som plasmabehandling, PVD-belægninger, laserbearbejdning samt etablering af overflader med unikke egenskaber, f.eks. hydrofobe overflader.

Udviklingen af såvel materialer som fremstillingsteknologier forgår i et internationalt samarbejde med leverandører, universiteter og andre forskningsinstitutioner.

 

Dette site bruger cookies for at huske indstillinger, lave statistik og forbedre oplevelsen for dig. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.